دن هیث نویسنده، سخنران، عضو هیئت علمی دانشگاه و پژوهشگری آمریکاییست که کتابهای گوناگونی در حوزهی کسبوکار و توسعهی مهارتهای فردی به نگارش درآورده است. تعدادی از کتابهایی که او با همکاری برادرش چیپ هیث، تألیف کرده است، در فهرست پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز قرار گرفته و با اقبال فراوانی از جانب مخاطبان روبهرو شدهاند. از میان بهترین کتابهای دن هیث میتوان به عناوینی چون «تصمیم گیری» و «ایده عالی مستدام» اشاره کرد. عکس دن هیث زندگینامه کتابها زندگینامه دن هیث دن هیث (Dan Heath) در سال 1973 میلادی دیده به جهان گشود. او مدرک امبیای خود را از دانشگاه هاروارد گرفت. دن هیث تابهامروز بههمراه برادر خود چیپ هیث، کتابهای مختلفی دربارهی توسعهی مهارتهای فردی و سازمانی به نگارش درآورده است. او در کنار تألیف کتاب، با انتشار پادکست و سخنرانیهای مختلف، به مخاطبان خود برای ارتقای مهارتهایشان کمک میکند. دن هیث اخبار مربوط به فعالیتهای خود را در سایت شخصیاش به اشتراک میگذارد. دن هیث در حوزهی کارآفرینی نیز فعال است. او ریاست مرکزی در دانشگاه دوک را برعهده دارد که در آن، خدمات و مشاورههای مختلفی برای کارآفرینان جوان و متقاضی توسعهی کسبوکار، انجام میشود. دان هیث علاوهبر این فعالیتها، شرکتی با عنوان Thinkwell را تأسیس کرده است که در آن، خدماتی آموزشی در زمینهی افتتاح کسبوکارهای جدید، به مشتاقان این حوزه ارائه میشود.
بسیاری اوقات در زندگی، توجه و انرژیمان روی واکنشهای آنی متمرکز میشود. به جای آنکه به ریشههای مشکلات در سطح کلان بپردازیم و آنها را از سرچشمه رفع کنیم، مدام درگیر پاسخهای لحظهای و کوتاهمدت هستیم. مثل پلیسها که همیشه در تعقیب مجرماناند، پزشکانی که بیماریهای طولانیمدت را درمان میکنند، و کارکنان بخش خدمات مشتری که شکایات مشتریان را رفع و رجوع میکنند. اما چرا اغلب تلاشهای ما واکنشمحور است، نه پیشگیرانه؟
در زندگی فردی و اجتماعیمان، تا کِی باید با مسائل و مشکلات، صرفاً کنار بیاییم، فقط به این دلیل که به فراموشی سپردهایم میتوانیم از بروز آنها جلوگیری کنیم؟ کتاب بالادست ما را با راهحلهای عملی و مؤثر برای پیشگیری از مشکلات آشنا میکند.
این کتاب به عواملی ذهنی میپردازد که مانع از رویکردی پیشگیرانه در ما میشوند؛ عواملی مانند «کورمشکلی» که باعث نادیدهگرفتن مشکلات بنیادین میشود. نویسنده، کسانی را معرفی میکند که از این موانع ذهنی عبور کرده و با تفکری بالادستی، به نتایج ارزشمندی رسیدهاند.
برای نمونه، یک وبسایت خدمات سفر تنها با چند تغییر ساده در سیستم رزرو، توانست از بیست میلیون تماس پشتیبانی جلوگیری کند. در منطقهای آموزشی، مسئولان با پیشبینی ریسک ترکتحصیل از کلاس نهم، موفق شدند نرخ ترکتحصیل را به نصف کاهش دهند. کشوری اروپایی با برنامههای فرهنگی، سوء مصرف الکل و مواد مخدر را در میان نوجوانان به میزان چشمگیری پایین آورد. حتی یک سامانه اورژانس نیز با تحلیل دادهها، توانست تماسهای غیرضروری را شناسایی و مدیریت کند.
فهرست مطالب کتاب
سخن ناشر
پیشگفتار مترجم
فصل 1: عزیمت بهسوی بالادست
سه مانع بر سر راه تفکر بالادستی
فصل 2: کورمشکلی
فصل 3: فقدان مالکیت
فصل 4: تونلزنی
هفت پرسش برای رهبران بالادستی
فصل 5: چطور کسانی را که راستِ کارند دور هم جمع کنید؟
فصل 6: چطور سیستم را تغییر خواهید داد؟
فصل 7: تکیهگاه اهرم را در کجا میتوانید پیدا کنید؟
فصل 8: چطور صدای آژیر هشدار زودهنگام را پیش از وقوع مشکل بشنوید؟
فصل 9: از کجا بفهمید که دارید به نتیجه میرسید؟
فصل 10: چطور از شر شدن اجتناب خواهید کرد؟
فصل 11: چه کسی بابت چیزی که رخ نمیدهد پول خواهد داد؟
خیلی بالادستتر
فصل 12: مشکل جوجه کوچولو: تهدیدهای دور و نامحتمل
فصل 13: خود شما، بالادست